vineri, 14 mai 2010

JACK DANIEL`S


SECRETELE LUI JACK
Cu siguranta ai auzit deja despre Jack Daniel`s, daca nu cumva ai vazut, mirosit sau gustat vreunul dintre sortimentele de whiskey vandute sub acest nume.Daca ti-a placut si vrei sa stii ce au pus in el, citeste mai departe.Daca nu, mergi la bar si cere un Old No.7 apoi intoarce-te sa citesti mai derparte.
Spune-am de secretele lui Jack;bine, unele dintre ele nu sunt secrete,dar sunt chestii mai putin cunoscute, numai bune de impartasit unui interlocutor la un pahar, asa, ca intre cunoscatori.
Sa incepem cu numele.Stiai ca pe Jack Daniel il chema, de fapt, Jasper Newton Daniel?Nu stiai.Dar ca a fugit de acasa la varsta de 6 ani?Nici asta, probabil nu stiai.Iar cand exact s-a nascut Daniel nu mai stie nimeni.Se presupune ca venirea lui pe lume s-a intamplat candva prin luna septembrie a anului 1850, de accea anual, actualii fauritori de whiskey ce-i poarta numele ii serbeaza ziua de nastere peste tot in lume.
Deci Jack chiar a existat, nu e doar un nume pe o eticheta.Si, ca in orice poveste americana de succes, a pornit de jos si a muncit din greu pentru a reusi cu brandul sau personal.De exemplu, Daniel si-a luat licenta pentru distilerie la varsta de 16 ani! Astazi, nici nu ar fi avut voie sa consume alcool, daramite sa produca.Tot el a gasit un izvor intr-o pestera calacaroasa din Lynchburgpe care la folosit pentru whiskey-ul sau.Era (si este) o apa fara reziduuri de fier, excelenta pentru distilarea spirtoaselor.Jack a decis sa pastreze metoda traditionala de aromatizare si colorare, folosind filtrarea fiecarei picaturi de whiskey printr-un metru de carbune obtinut din lemn de artar.Dura mai mult, costa mai mult, dar era mai bun si se vindea mai bine.Apoi tot el a reusit in timpul razboiului civil sa vanda whiskey in acelasi timp ambelor parti beligerante.Cum? E secretul lui si l-a luat cu el in mormant.
Dar daca data nasterii nu o stie nimeni, pe cea a mortii, in plina glorie si succes, o stim cu totii: 10 octombrie 1911.
Asemenea vietii, si moartea lui are o poveste, iar aceasta avea sa inceapa cu sase ani inainte, cand Mr. Daniel, sosit mai devreme decat de obicei la birou, s-a infuriat pe propriul sau seif, caruia i-a gresit combinatia si i-a dat un sut,zdrelindu-si un deget.Se spune ca de la degetul raspectiv i s-a tras cangrena care l-a ucis in 1911.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu